Vibe Fm

Scris de p3psyblue

Te-ai plictisit de playlistul actual?Vrei o schimbare?Iti recomand Vibe FM,un radio ce difuzeaza cele mai "Hot" melodii.Daca iti place sa asculti club music,trance,new mixs, acesta este locul ideal.Postul Vibe FM vine insotit de un site pe masura.Avand o grafica "Funky" este usor de folosit si contine foarte multe stiri despre evenimentele ce vor urma in cluburi si discoteci....

Samsung Omnia HD

Scris de p3psyblue

Samsung Electronics a lansat primul telefon din lume care poate inregistra si decoda HD.Telefonul dispune de un ecran de 3,7 inch,camera de 8 MP si rezolutie 360 x 640 pixeli ...

Noul Passat CC

Scris de p3psyblue

Designul său independent, interiorul sportiv cu scaune individuale, propulsoare alături de tehnologii demne unei clase de lux, s-au grupat într-un vehicul unic, situat pe segmentul de piaţă al modelului Passat. Noul Volkswagen Passat CC este un sedan elegant şi, în acelaşi timp, un coupe dinamic...

Transporter 3

Scris de p3psyblue

Regula numarul 1. Nu deschide coletul niciodata. Regula numarul 2. Marfa ajunge la destinatie in timpul stabilit. Regula numarul 3. In masina nu urca mai mult de 5 persoane.

Lupta pentru Yahoo!

Scris de p3psyblue On 11:55
Actiunile Yahoo au crescut pe bursa de la 26 de dolari la 29 de dolari, in timp ce Microsoft a inregistrat o scadere a actiunilor de 10%, odata cu intrarea in lupta pentru Yahoo.


Saptamana trecuta a reprezentat "iadul pe pamant" pentru conducerea executiva a companiei Yahoo, aflata sub presiunea unei decizii. Dupa indelungi dezbateri au ajuns la concluzia ca au doua optiuni, una mai dificila decat cealalta. Ori accepta oferta de preluare venita din partea celor de la Microsoft, ori pun la cale un plan de asociere cu Google sau o alta companie cu putere financiara.

De cand gigantul software a initiat oferta de peste 40 miliarde de dolari, viitorul pionierului in domeniul internetului a fost destul de incert. Multi analisti considerau ca Yahoo nu va avea puterea necesara sa refuze o asemenea suma, venita din partea unei companii de top din industria IT. Totusi, pana la urma, tot raul va fi spre bine, pentru ca Yahoo are la indemana multiple optiuni.


Daca Jerry Yang, presedintele si cofondatorul Yahoo, ar trebui sa vanda maine compania, fara a tine cont de oferta Microsoft, ar avea la indemana trei variante: sa gaseasca un alt ofertant, care sa puna "capac" Microsoft; sa vanda motorul de cautare celor de la Google sau sa faca in asa fel incat pretul actiunilor companiei sa creasca vertiginos. Totusi, niciuna dintre aceste optiuni nu arata a varianta ideala pentru bossul Yahoo, si iata de ce.


Pentru cei care inca mai cred in varianta in care Yahoo are puterea sa-si controleze destinul, un al doilea ofertant pare sa fie portita de scapare din stransoarea Microsoft. In fond, este mai bine sa-ti alegi petitorul, decat sa de duci la altar cu pusca la tampla.

Insa aici intervine si problema. Un mariaj cu Yahoo costa destul de mult, motiv pentru care petitorii sunt ca si inexistenti. Companii media de traditie, precum Time Warner-AOL sau Disney, ar putea reprezenta perechea ideala, insa acestea nu-si pot permite o cheltuiala de peste 40 miliarde de dolari. Totusi, Yahoo Yahoo intentioneaza sa reia negocierile in vederea fuziunii cu AOL, ca modalitate de aparare in fata ofertei ostile de preluare, in valoare de 45 miliarde de dolari, inaintata de Microsoft, informeaza "The Times" in editia online. Posibil parteneriat cu America Online

Una dintre optiunile analizate este reinceperea discutiilor in vederea fuziunii cu AOL, afacere online detinuta de grupul Time Warner. De asemenea, sunt luate in considerare parteneriate cu companii precum Google sau Disney. Desi anterior Yahoo si AOL nu au reusit sa ajunga la o intelegere din cauza pretului, exista posibilitatea unui consens avand in vedere urgenta situatiei create de oferta ostila a Microsoft si de recesiunea economiei. Google, care a oferit sprijin Yahoo in momentul anuntului public al ofertei Microsoft, detine si 5% din actiunile AOL.


Jerry Yang, cofondator al Yahoo, va anunta, in cursul zilei de luni, decizia consiliului de conducere de a respinge propunerea Microsoft, apreciind ca aceasta subevalueaza compania. Potrivit informatiilor din piata, boardul Yahoo nici nu va lua in calcul inceperea unor negocieri cu Microsoft in lipsa unei oferte cu minimum 12 miliarde de dolari peste cea actuala.

In prezent, Microsoft ofera pentru preluarea Yahoo aproape 45 miliarde de dolari, jumatate din suma reprezentand actiuni ale producatorului de software. Conducerea Yahoo a luat decizia de a respinge oferta Microsoft in cadrul unei reuniuni a consiliului de administratie care a avut loc vineri noaptea. Decizia sugereaza ca Yang este pregatit sa le prezinte actionarilor planuri pentrul cresterea valorii Yahoo in cazul in care compania isi pastreaza independenta.

Alianta cu Google cere sacrificii

O alianta cu Google ar putea fi o alta cale de scapare pentru Yahoo. "Credem ca 25% din Yahoo ar reprezenta o mare realizare pe piata financiara", declara Mark Mahaney, analist la Citigroup. Acesta a mai spus ca miscarea va duce la o explozie a valorii actiunilor Yahoo, dar si la cresterea increderii actionariatului. Specialistii spun ca, din punct de vedere strategic, un parteneriat cu Google ar marginaliza Yahoo, si o va transforma din concern media in companie IT.


Microsoft va discuta direct cu actionarii Yahoo


Managementul Yahoo s-a tot chinuit in ultima perioada sa evite o astfel de situatie, prin lansarea unui motor de cautare care sa rivalizeze Google. Fara afacerea motorului de cautare, Yahoo nu mai poate emite pretentia ca este cel mai bun site incat mai multe corporatii sa cheltuie pentru publicitatea online. Motiv pentru care nici cealalta varianta a suprevietuirii, cea a vanzarii pe bucati, nu este valabila. Asta pentru ca, spre deosebire de Microsoft, care este o colectie de afaceri separate, Yahoo reprezinta un singur business, unde se vinde publicitate "la gramada". Pana la urma, cea mai eficace manevra a celor de la Yahoo pare sa fie prelungirea procesului de "curtare". De ce? Pentru ca valoarea actiunilor Microsoft a scazut cu 10% de cand a anuntat oferta de preluare ostila, fapt care a dus la scaderea valorii ofertei, asta in timp ce actionarii companiei incep sa se intrebe daca achizitionarea Yahoo este o afacere viabila.


Analistii considera ca in acest caz Microsoft nu va mai oferi ragaz conducerii executive a Yahoo, ci va incepe tratativele direct cu actionarii companiei, care sunt mai inclinati catre practic. Adica, ce merge prost trebuie vandut cat mai repede, pentru ca altfel isi pierde enorm din valoare.

Un pret prea mare pentru "restul lumii"

In afara de companiile media, mai exista corporatii IT&C care si-ar putea permite cele aproape 46 de miliarde cat a oferit Microsoft, insa intr-o combinatie de bani cash, actiuni si imprumuturi bancare. Iar pe aceasta lista pot intra concerne precum Hewlett-Packard, Cisco sau Apple Computers. Dar de ce ar face acest pas? In cazul in care cumperi Yahoo, inseamna sa concurezi direct Google, exact compania cea mai curtata din Silicon Valley.
Un exemplu elocvent il reprezinta hartile Apple-Google, printre cele mai populare produse software ce se gasesc in iPhone, asta ca sa nu mai mentionam ca presedintele Apple, Steve Jobs este mai mult decat multumit de colaborarea cu Google. Şi atunci, de ce ai strica un parteneriat aproape perfect, mai ales ca cele peste 40 miliarde de dolari, cat costa Yahoo, se vor vedea in buget. Mai exista si varianta unui investitor strain care sa preia pachetul majoritar de la Jerry Yang, presedintele si cofondatorul Yahoo. Iar cazuri au fost destule in Silicon Valley, in ultima perioada.


Anul trecut in mai, China a investit 3 miliarde de dolari in grupul Blackstone, in noiembrie 2007, Adu Dhabi a cumparat actiuni de aproape 700 milioane de dolari de la producatorul de procesoare Advanced Micro Devices (AMD) si peste 7 miliarde in grupul financiar Citigroup. Insa, adunate, toate aceste investitii sunt cu mult inferioare celor aproape 46 miliarde de dolari cat a oferit Microsoft.

0 Response to "Lupta pentru Yahoo!"

Trimiteți un comentariu

Cum pot comenta articolul?

In cazul in care nu ai un cont pe Blogger sau WordPress,poti folosi optiunea "Nume/Adresa".Spui cum te cheama,tastezi comentariul,apoi apesi "Postati comentariul".Daca ai un site sau un blog,poti sa lasi si adresa lui ca nu strica.

căutare personalizată

Arhiva Blogului