Vibe Fm

Scris de p3psyblue

Te-ai plictisit de playlistul actual?Vrei o schimbare?Iti recomand Vibe FM,un radio ce difuzeaza cele mai "Hot" melodii.Daca iti place sa asculti club music,trance,new mixs, acesta este locul ideal.Postul Vibe FM vine insotit de un site pe masura.Avand o grafica "Funky" este usor de folosit si contine foarte multe stiri despre evenimentele ce vor urma in cluburi si discoteci....

Samsung Omnia HD

Scris de p3psyblue

Samsung Electronics a lansat primul telefon din lume care poate inregistra si decoda HD.Telefonul dispune de un ecran de 3,7 inch,camera de 8 MP si rezolutie 360 x 640 pixeli ...

Noul Passat CC

Scris de p3psyblue

Designul său independent, interiorul sportiv cu scaune individuale, propulsoare alături de tehnologii demne unei clase de lux, s-au grupat într-un vehicul unic, situat pe segmentul de piaţă al modelului Passat. Noul Volkswagen Passat CC este un sedan elegant şi, în acelaşi timp, un coupe dinamic...

Transporter 3

Scris de p3psyblue

Regula numarul 1. Nu deschide coletul niciodata. Regula numarul 2. Marfa ajunge la destinatie in timpul stabilit. Regula numarul 3. In masina nu urca mai mult de 5 persoane.

Halloween la romani

Scris de p3psyblue On 20:48


Romanul e un tip vesel,caruia ii place sa petreaca.De aceea importa tot felul de sarbatorii din afara.La fel s-a intamplat si cu Halloween-ul.El a inteles ca pe 31 octombrie,cand se serbeaza Halloween -ul,el trebuie sa organizeze o petrecere,un fel de bal mascat,la care invitatii trebuie sa vina costumati.Insa ce semnificatie are aceasta sarbatoare?Cum a luat nastere?


Totul incepe in Irlanda si a avut la baza un motiv religios.Oamenii din acele vremuri credeau ca o singura data pe an,granita dintre supranatural si natural dispare,spiritele putand astfel sa circule libere in lumea materiala.Satenii incercau sa imbuneze spiritele prin diferite atentii :"bucate alese",fructe si cadouri.Si cum nu toate spiritele erau "bune",oamenii au inceput sa se costumeze in "dracusori","impi" si "capcauni" pentru a putea trece neobservati.De aici a luat nastere si expresia "Trick or treat" (Ne dati sau nu ne dati).

In 1880 irlandezi au inceput sa emigreze in America si odata cu ei a emigrat si "Halloween-ul".Insa sarbatoarea a suferit mici modificari.Pe data de 31 octombrie,satenii obisnuiau sa faca felinare din napi.Insa in America napii au fost inlocuiti cu dovleci,pentru ca se gaseau peste tot.Pentru a speria spiritele rele,oamenii sculptau fete demonice pe felinare.

Simboluri folosite de Halloween : pisici negre,lilieci,vrajitoare,capcauni,impi,dracusori.

In zilele noastre lucrurile au degenerat putin,sarbatoarea devenind un fel de bal mascat.In Romania,Halloween-ul are o priza tot mai mare la public,in special la tineret.

0 Response to "Halloween la romani"

Trimiteți un comentariu

Cum pot comenta articolul?

In cazul in care nu ai un cont pe Blogger sau WordPress,poti folosi optiunea "Nume/Adresa".Spui cum te cheama,tastezi comentariul,apoi apesi "Postati comentariul".Daca ai un site sau un blog,poti sa lasi si adresa lui ca nu strica.

căutare personalizată

Arhiva Blogului