Vibe Fm

Scris de p3psyblue

Te-ai plictisit de playlistul actual?Vrei o schimbare?Iti recomand Vibe FM,un radio ce difuzeaza cele mai "Hot" melodii.Daca iti place sa asculti club music,trance,new mixs, acesta este locul ideal.Postul Vibe FM vine insotit de un site pe masura.Avand o grafica "Funky" este usor de folosit si contine foarte multe stiri despre evenimentele ce vor urma in cluburi si discoteci....

Samsung Omnia HD

Scris de p3psyblue

Samsung Electronics a lansat primul telefon din lume care poate inregistra si decoda HD.Telefonul dispune de un ecran de 3,7 inch,camera de 8 MP si rezolutie 360 x 640 pixeli ...

Noul Passat CC

Scris de p3psyblue

Designul său independent, interiorul sportiv cu scaune individuale, propulsoare alături de tehnologii demne unei clase de lux, s-au grupat într-un vehicul unic, situat pe segmentul de piaţă al modelului Passat. Noul Volkswagen Passat CC este un sedan elegant şi, în acelaşi timp, un coupe dinamic...

Transporter 3

Scris de p3psyblue

Regula numarul 1. Nu deschide coletul niciodata. Regula numarul 2. Marfa ajunge la destinatie in timpul stabilit. Regula numarul 3. In masina nu urca mai mult de 5 persoane.

Alimentele fast-food, interzise in scoli

Scris de p3psyblue On 09:39

Produsele de tip fast-food nu vor mai putea fi distribuite, preparate sau comercializate in scoli si licee. Dupa Senat, a venit ieri randul Camerei Deputatilor sa adopte o lege in acest sens

Deputatii au adoptat ieri o lege in acest sens. Cum actul normativ a trecut deja de Senat, el va fi trimis spre promulgare presedintelui Traian Basescu si va intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial. Potrivit legii, meniurile trebuie sa aiba avizul personalului medical, dar si al conducatorului unitatii de invatamant.

Ministerul Sanatatii trebuie sa afiseze pe site-ul oficial, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, necesarul zilnic de calorii si substante nutritive pentru copii si adolescenti, precum si necesarul estimativ zilnic al diferitelor grupe de alimente pentru alcatuirea dietei acestora.


Mancarea de tip fast-food comercializata de foarte multi ani in jurul scolilor are o contributie serioasa in cresterea actuala a numarului copiilor cu probleme de sanatate, apreciaza specialistii. „Copiii sunt tentati in permanenta sa consume astfel de alimente in dauna fructelor, iaurtului si laptelui. Mancarea fast-food este bogata in calorii, grasimi saturate si grasimi de tip trans.

In unanimitate, cercetatorii spun ca astfel de produse duc la aparitia obezitatii, a diabetului, dislipidemiei si a bolilor cardiovasculare precoce“, spune profesorul Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Boli de Nutritie si Metabolism.

Sursa : Newsfive

0 Response to "Alimentele fast-food, interzise in scoli"

Trimiteți un comentariu

Cum pot comenta articolul?

In cazul in care nu ai un cont pe Blogger sau WordPress,poti folosi optiunea "Nume/Adresa".Spui cum te cheama,tastezi comentariul,apoi apesi "Postati comentariul".Daca ai un site sau un blog,poti sa lasi si adresa lui ca nu strica.

căutare personalizată

Arhiva Blogului