Vibe Fm

Scris de p3psyblue

Te-ai plictisit de playlistul actual?Vrei o schimbare?Iti recomand Vibe FM,un radio ce difuzeaza cele mai "Hot" melodii.Daca iti place sa asculti club music,trance,new mixs, acesta este locul ideal.Postul Vibe FM vine insotit de un site pe masura.Avand o grafica "Funky" este usor de folosit si contine foarte multe stiri despre evenimentele ce vor urma in cluburi si discoteci....

Samsung Omnia HD

Scris de p3psyblue

Samsung Electronics a lansat primul telefon din lume care poate inregistra si decoda HD.Telefonul dispune de un ecran de 3,7 inch,camera de 8 MP si rezolutie 360 x 640 pixeli ...

Noul Passat CC

Scris de p3psyblue

Designul său independent, interiorul sportiv cu scaune individuale, propulsoare alături de tehnologii demne unei clase de lux, s-au grupat într-un vehicul unic, situat pe segmentul de piaţă al modelului Passat. Noul Volkswagen Passat CC este un sedan elegant şi, în acelaşi timp, un coupe dinamic...

Transporter 3

Scris de p3psyblue

Regula numarul 1. Nu deschide coletul niciodata. Regula numarul 2. Marfa ajunge la destinatie in timpul stabilit. Regula numarul 3. In masina nu urca mai mult de 5 persoane.

Pasapoarte Biometrice

Scris de p3psyblue On 22:19


De cateva saptamani mare agitatie mare!"Preoti cu crucea in mana",multimi de oameni,tipi cu reportofoane,toti striga in gura mare "Nu pasapoartelor biometrice","Nu vrem numarul fiarei!!".Si de tare ce ai tipat fiecare a inteles ce a vrut.Unii ca noile documente contin numarul "fiarei",altii ca vor pune chipuri in noi,altii ca chipurile ni le vor pune in frunte si tot asa...

Sa o luam cu inceputul.Noile pasapoarte vor fi mai scumpe decat precedentele,contin 50 de elemente de siguranta,cu 18 elemente mai mult decat cele actuale,printre care si amprentele posesorilor.Toate datele vor fi stocate pe un chip RFID.

Ce este Chipul RFID?

In general,chipurile sunt compuse dintr-un cip electronic (care permite stocarea datelor si alte operatiuni electronice) conectat la o antena miniaturala, putand fi aplicate pe diferite obiecte.

Dispozitivul cu antena poate fi detectat de cititoare speciale. Cipurile RFID sunt de doua feluri, active si pasive, dupa felul constructiei lor; astfel, cipurile active sunt conectate la o baterie, iar detectarea lor se poate face de la o distanta de cel mult 100 de metri, iar cele pasive nu sunt prevazute cu baterie, ci pot fi citite numai prin apropierea lor de un camp electric creat de un cititor special, detectarea lor fiind deocamdată imposibila la distanţe mai mari de 10 metri. Cand un cititor RFID emite un semnal radio, cipurile din apropiere reacţionează transmiţînd datele către cititor.

Aici ar fi si adevarata problema.Informatia stocata ar putea fi scrisa/citita fara acordul nostru,lucru ce ar duce la violarea intimitatii.

Acum ce treaba are pasaportul cu credinta?Au iesit in strada toti "OTVistii", "Aaaa...chipul contine 666....".Asa si?!Aceiasi agitatie a fost si cu noile buletine,cand "Card" (Identity Card) a fost interpretat ca "drac".Totusi acest lucru nu a impiedicat pe nimeni sa-si reinnoiasca actele de identitate.

[ Sursa caricatura : Smoking Cool Cat ]

0 Response to "Pasapoarte Biometrice"

Trimiteți un comentariu

Cum pot comenta articolul?

In cazul in care nu ai un cont pe Blogger sau WordPress,poti folosi optiunea "Nume/Adresa".Spui cum te cheama,tastezi comentariul,apoi apesi "Postati comentariul".Daca ai un site sau un blog,poti sa lasi si adresa lui ca nu strica.

căutare personalizată

Arhiva Blogului