Vibe Fm

Scris de p3psyblue

Te-ai plictisit de playlistul actual?Vrei o schimbare?Iti recomand Vibe FM,un radio ce difuzeaza cele mai "Hot" melodii.Daca iti place sa asculti club music,trance,new mixs, acesta este locul ideal.Postul Vibe FM vine insotit de un site pe masura.Avand o grafica "Funky" este usor de folosit si contine foarte multe stiri despre evenimentele ce vor urma in cluburi si discoteci....

Samsung Omnia HD

Scris de p3psyblue

Samsung Electronics a lansat primul telefon din lume care poate inregistra si decoda HD.Telefonul dispune de un ecran de 3,7 inch,camera de 8 MP si rezolutie 360 x 640 pixeli ...

Noul Passat CC

Scris de p3psyblue

Designul său independent, interiorul sportiv cu scaune individuale, propulsoare alături de tehnologii demne unei clase de lux, s-au grupat într-un vehicul unic, situat pe segmentul de piaţă al modelului Passat. Noul Volkswagen Passat CC este un sedan elegant şi, în acelaşi timp, un coupe dinamic...

Transporter 3

Scris de p3psyblue

Regula numarul 1. Nu deschide coletul niciodata. Regula numarul 2. Marfa ajunge la destinatie in timpul stabilit. Regula numarul 3. In masina nu urca mai mult de 5 persoane.

Abrevieri

Scris de p3psyblue On 18:01
Nu vi s-a intamplat niciodata sa va intrebati de la ce anume vine o abreviere?Fie ea pentru o parte electronica a masinii sau chiar o abreviere a unui motor?!Mie mi s-a intamplat.De aceea m-am gandit sa fac o lista cu cele mai intalnite prescurtari! :D

ABS - AntiBlock Breaking System

DSG - Direct Shift GearBox : O cutie de viteze ce a facut sa dispara granita dintre cutiile manuale si cele automante.Sunt doua cutii intr-una : una e cuplata in treapta curenta de viteza,iar cealalta e cuplata in treapta superioara.

ESP - Electronic Stability Program : Funcţionarea ESP se face simtita în virajele abordate brusc, in momentele in care traiectoria vehicululul are tendinta de a scăpa de sub control, in special pe suprafetele cu aderenta scazuta (zapada, asfalt ud).

TPM - Tire Pressure Monitoring :presiunea din pneuri

EBV - Emergency Breathing System :Distributia electronica a efectului de franare pe cele doua punti

MBA - Sistem mecanic de asistare a franarii

MSR - Controlul acceleratiei negative a motorului

ASR - Sistemul anti-derapare

SRS - Supplemental restraint system : In eventualitatea unei coleziuni, Supplemental Restraint System, declanseaza instantaneu airbag-urile pentru a suplini centura de siguranta reducand riscul de accidentare.

VDC - Vehicle Dynamic Control (la fel ca ESP)

ESC -Electronic Stability Control (la fel ca ESP)

DSC - Dynamic Stability Control ((la fel ca ESP)

VSC - Vehicle Stability Control (la fel ca ESP)

VSA - Vehicle Stability Assist (la fel ca ESP)

ASCActive Stability Control (la fel ca ESP)

DSTC - Dynamic Stability and Tracion Control (la fel ca ESP)

SDI - Simple Diesel Injection (motoare) injectie directa aspirata natural

HDi - Hight Pressure Diesel

TDi - Turbo Diesel

TSI - Twincharged Stratified Injection - motor pe benzina cu injectie directa, turbina si compresor mecanic

FSI - Fuel Stratified Injection

HTP - High Torque Performance

CDI - Common rail Diesel Injection

CDTI - Common rail Diesel Turbo direct Injection

AMG: este o firma detinuta in acest moment in proportie de 50% de Mercedes, care echipeaza versiunile sportive ale marcii. Din 2008 AMG va fi detinuta total de Mercedes.AMG-ul este un Mercedes sportiv.

DOHC - Double OverHead Camshaft sunt 75% din masinile care circula pe intreaga planeta. DOHC semnifica faptul ca supapele sunt puse in miscare de doi arbori cu came, care au pozitionare in capul pistonului (toate intr-o singura chiulasa).

TFSI - Turbo FSI

TSI - Twincharger Stratified Injection

0 Response to "Abrevieri"

Trimiteți un comentariu

Cum pot comenta articolul?

In cazul in care nu ai un cont pe Blogger sau WordPress,poti folosi optiunea "Nume/Adresa".Spui cum te cheama,tastezi comentariul,apoi apesi "Postati comentariul".Daca ai un site sau un blog,poti sa lasi si adresa lui ca nu strica.

căutare personalizată

Arhiva Blogului